Milloin siirtyminen pilveen kannattaa?

Pilvipalvelut saavuttavat yhä enemmän suosiota organisaatioissa. Omien palvelimien/palveluiden pitäminen omissa tiloissa alkaa olla menneen talven lumia. Moni organisaatio miettiikin kuumeisesti, kannattaako pilveen siirtyä.

Pilvestä on hyötyä. Yksi suurimpia on varmuus toimivuudesta. Operaattoreiden konesaleissa pyörivät palvelimet ovat varmistettuja monella eri tavalla. Monet lupaavat jopa yli 99,9% saatavuudeksi. Tämä tarkoittaa sitä, että kuukaudessa palvelu voi olla alhaalla korkeintaan 43,8 minuuttia.

Pilveen voi siirtää yksittäisiä palveluita tai kokonaisia palvelininfrasturuktuureita. Palvelu pilvessä voi esimerkiksi olla sähköpostipalvelut. Eräs suosituimmista pilvipalveluista on esimerkiksi Office 365.

Kun palvelut tai palvelimet ovat pilvessä, vapauttaa tämä paljon huolta ICT:n toimivuudesta. Konesaleissa on varmistetut toiminnot mm. sähkönsyöttö, verkkoyhteydet jne.

Viime kädessä siirtymisen pilveen ratkaisee tietysti hyöty vs. kustannukset. Nämä kun ovat hyvässä balanssissa, vastaus tulee kuin itsestään. Pienellä kartoituksella vastaus löytyy nopeasti.

Pilviterveisin,

Ville Henttu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *