Mistä koostuu hyvä salasana?

Tämä on aihe josta voisi muistuttaa ihmisiä säännöllisesti. Erittäin tärkeä asia, hieman niinkuin kotivakuutus. Koskaanhan sitä ei tarvi, paitsi sitten yhden kerran kun talo palaa alta. Sama juju salasanassa, ei tarvita kuin yksi tietomurto ja se on sitten siinä.

Mutta asiaan. Hyvässä salasanassa on yli 8 merkkiä joka sisältää mm.

  • Isoja ja pieniä kirjaimia GGEEyhee
  • Numeroita ja erikoismerkkejä 3355″”%%#¤
  • Ei ole sanakirjasta löytyvä sana

Luonnollisesti mitä pidempi salasana, sitä turvallisempi se on. Vahva salasana sisältää esimerkiksi vähintään 12 merkkiä.

internet-1952019_640

Paras salasana kuitenkin on sellainen jonka muistat. Salasanoihin kannattaa käyttää muistisääntöjä. Muuta esimerkiksi kesämökin osoite numeroiksi tyyliin 219 kilometriä Jyväskylästä, toinen käännös vasemmalle. Saunanlämmitys oluita kaksi kappaletta. Tästä jo syntyi salasanaasi numerosarja 21922 jonka voit upottaa haluamaasi salasanaan.

Yhtenä vinkkinä toimii myös se, että tee salasanasta lause. Vaikka tyyliin “MökinLaiturinRemonttiViivästyi21922!”. Kyseinen salasana sisältää kaikki tarvittavat komponentit hyvän salasanan muodostamiseen.

Onnea salasanoihin ja turvallisia kirjautumisia.

Salasanaterveisin,

Ville Henttu

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *