Turvallinen hakukone, joka ei kerää sinusta mitään tietoja.

https://duckduckgo.com on internet hakukone, joka ei tallenna sinusta mitään tietoja. Duckduckgo on hyvinkin suositeltava vaihtoehtoinen hakukone.

Normaalisti jos esimerkiksi Google-, Yahoo- tai bing-hakukoneilla etsit tduckduckgo_img1-100033809-largeietoa , tallentuu hakusi edellä mainituille hakukoneille ja myös sivulle, jonka linkkiä klikkasit. Sinustakin on tietoa hakukoneiden tietokannoissa järkyttäviä määriä, varsinkin jos hakukoneen lisäksi käytät myös muita yhtiön palveluita.

Duckduckgo ei lähetä mitään tietojasi sivustolle minkä linkkiä klikkaat. Duckduckgo kierrättää liikenteen niin, ettei sivusto jonka linkkiä klikkaat, tiedä miten olet sivustolle päätynyt tai millä hakuehdoilla.

Duckduckgo ei ole yhtä tehokas hakukone kuin esim. google. Mutta jotkut käyttäjät löytävät tätä käyttämällä mielenrauhan ettei heidän tekemisiään seurata.

Duckduckgo haut voivat tuntua kestävän kauemmin kuin esim. googlella ja syystä. Duckduckgo ei vain peilaa hakusanaasi omien tietokantojensa sisällä, vaan hakee tuloksia myös muista hakukoneista kuten mm. google, bing, yahoo ja yli 30 muusta hakukoneesta.

duckduckgo

Vaikkakin duckduckgo käyttää muidenkin hakukoneiden tuloksia, ei duckduckgo silti yllä samoihin hakutuloksiin kuin esimerkiksi Google. Tämä johtuu siitä, että Duckduckgo ei pysty suoraan hakemaan tietojaan muiden hakukoneiden tietokannoista, vaan heidän täytyy käyttää omaa “crawleria” jonka avulla tiedot haetaan.

Duckduckgo käyttää myös https-tekniikkaa sivuillaan salasatakseen liikenteen. Duckduckgo on hyvä valinta jos on huolissaan tietosuojasta ja tiedonkeräyksestä. Tai ylipäätään jos haluat etsiä tietoa hakukoneiden kautta anonyymisti.

Me Cescom Oy:llä käytämme edelleen Googlea joka päiväiseen tiedon etsimiseen. Löydät lisätietoja selaimesta heidän omilta sivuiltaan https://duckduckgo.com/.

Selainterveisin,

Henttu / Cescom Oy

p.s. Liity myös postituslistallemme. Olet ensimmäisten joukossa kuulemassa ICT-alan kuumimmat uutiset ja vinkit.

[contact-form][contact-field label=”Email” type=”email” required=”1″ /][/contact-form]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *