Hyvä yrityskäyttäjä, ethän kiirehdi Windows 10 asennuksen kanssa. Lue tästä miksi.

Kesän aikana julkaistiin uusi käyttöjärjestelmä Windows 10. Kuluttajat asentavat uutta käyttöjärjestelmää vauhdilla, mutta yrityskäyttäjän kannattaa painaa jarrua.

Aina uusien käyttöjärjestelmien julkaisua painostaa kilpailu ja edellytys pysyä muiden valmistajien edellä. Tästä syystä uudet käyttöjärjestelmät omaavat julkaisuhetkellä useita lapsenvikoja. Nyrkkisääntönä Windows käyttöjärjestelmissä pidetään yleisesti sitä, että kun ensimmäinen service pack julkaistaan, on käyttöjärjestelmästä korjattu suurimmat viat ja sitä voidaan pitää stabiilina. Sama sääntö pätee myös palvelinkäyttöjärjestelmissä.

Windows-10-Logo

Lisäksi on hyvä huomioida erilaiset yhteensopivuusasiat käytettävien ohjelmistojen kanssa. Pahin skenaariohan on se, että yritykseen otetaan käyttöön uusi käyttöjärjestelmä ja pian huomataan, että kaikki ei toimikkaan yhtä hyvin kuin ennen.

Otathan huomioon vähintään seuraavat asiat ennenkuin otatte käyttöön uutta käyttöjärjestelmää:

  • Miksi ja mitä hyötyä uusi käyttöjärjestelmä ympäristöönne tuo?
  • Toimivatko käytettävät ohjelmistot uudessa käyttöjärjestelmässä?
  • Kuinka stabiilisti käyttöjärjestelmä toimii?
  • Ajuriyhteensopivuus käytettävän laitteiston kanssa?

Kun aikaa kuluu, suurimmat viat saadaan korjattua ja käyttökokemus parantuu. Ylläolevia asiota sovelletaan myös palvelinkäyttöjärjestelmän päivittämiseen. Tosin palvelinkäyttöjärjestelmissä lista on huomattavasti kattavampi. Tästä lisää kun julkaisemme blogin koskien uutta palvelinversiota.

Jos teillä on pakottava tarve siirtyä käyttämään Windows 10 käyttöjärjestelmää, suosittelen pilottiryhmän käyttöä. Tämä tarkoittaa sitä, että Windows 10 asennetaan 5-10% työasemista ja kohdehenkilöiksi valitaan sellaiset työntekijät, joilla on hyvä osaaminen tietotekniikasta. Mielellään vielä niin, että otatte 1-2 henkilöä jokaiselta osastolta. Näin saatte testattua mahdollisimman laajasti soveltuvuuden omaan ympäristöönne.

Autamme mielellämme teitä tarvekartoituksessa, ota yhteyttä!

Käyttöjärjestelmäterveisin,

Ville Henttu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *