Päätelaitehallinta – Lisää turvallisuutta

Työntekijöillä on tänä päivänä käytössään monenlaisia päätelaitteita, mm. kannettava, tabletti ja älypuhelin. Tiedätkö miten työntekijäsi laitteita käyttävät ja ovatko tietoturva-asetukset kohdillaan?

Kaikki yrityksen päätelaitteet ovat haavoittuvaisia viruksille ja muille tietoturvariskeille. Jokaiseen hankittuun laitteeseen tarvitaan tietoturvasovelluksien lisäksi myös yrityksen omat asetukset, ammattisovellukset ja sähköposti. Kuinka paljon arvelet kuluvan aikaa, kun lähitukihenkilö syöttää asetukset päätelaitteisiin? Monessa yrityksessä tähän on herätty ja oikea vastaus on päätelaitehallinta. Päätelaitehallinnan avulla pysyt aina tilanteen tasalla eikä yllätyksiä tule.

Ajatellaanpa tilannetta, että palkkaat yritykseesi viisi uutta henkilöä joille kaikille tilaat uuden kannettavan ja älypuhelimen. Sen sijaan, että tilaat lähitukihenkilön paikan päälle tekemään konfiguroinnit, voisit automatisoida ympäristön niin, että laitteet tilattuasi työntekijä saa suoraan toimivan päätelaitteen jossa asetukset ovat jo valmiina.

Toinen arjen esimerkki on työntekijän kadonneet sähköpostiasetukset; odotatko lähituen saapumista paikan päälle vai syötetäänkö asetukset uudelleen muutamalla hiiren klikkauksella? Samalla tavalla voit myös päivittää sovelluksia ja tehdä muita konfigurointeja.

Päätelaitehallinnan raportointityökalulla näet reaaliajassa ympäristösi tilanteen. Eikö jokin päätelaite esim. päivitä enää virustunnisteita, tee säännöllisiä skannauksia tai onko käytössä vanhentuneita sovelluksia? Työkalun avulla voit ennakoida riskejä ja korjata ongelmakohdat ennenkuin niistä aiheutuu haittaa ympäristölle. Voit myös seurata mitä sovelluksia yrityksessä käytetään ja kuinka paljon, onko johonkin sovellukseen ostettu ehkä liikaa lisenssejä jos käyttöaste on minimaalista? Entä missä laitteenne sijaitsevat?

Päätelaitehallinnan avulla voit hallita ja automatisoida lähes kaiken. Sovellusten asennukset, sovellusten poisto, wifi-asetukset, tietoturvan, uudelleen asennukset jne. Myös mobiililaitteisiin löytyy tuki tänä päivänä lähes kaikille alustoille. Samalla tavalla voit hallita keskitetysti myös palvelimia.

Mitä tämä kaikki maksaa? Hintaluokka liikkuu noin 0-10 euroa per päätelaite kuukaudessa sisältäen tietoturvan. Jos tietoturva on esimerkiksi jo hankittu, teille riittää pelkkä päätelaitehallinta. Olemassa olevan tietoturvan voi monessa tapauksessa liittää päätelaitehallintaan.

Keskitetty hallintapalvelu toimii pääasiassa pilvipalveluna, eli omia palvelimia ei tarvita. Tämä tarkoittaa minimaalista konfigurointia (clientin asennus) päätelaitteisiinne. Monessa tapauksessa clientit voidaan asentaa keskitetysti, joten erillistä laitekohtaista asennusta ei tarvita.

Ota yhteyttä! Tulemme mielellämme kertomaan teille asiasta lisää ja kartoittamaan nykyistä tilannettanne.

 

Hallintaterveisin,

Ville Henttu / Cescom Oy

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *